13.4.10

die@

bir ayda 12 kilo hedefine girdim.
brokoliden nefret ederim.
ama bu kiloyu vereceğim.
planlarım var çok pis.
vücuduma giren gıdalardan da hoşlanmıyorum bu günlerde !
ilk fotoğraflar çekildi.
ölçüler alındı tarıya çıkıldı.

artık dönüş yok !
hikayeler anlatıldı.
evcilik oyunları bitti.
sevimlilik bir yere kadar.
verdiğim her gram bana EKSTRA özgüven olarak geri dönecek.

bu kasetin A kısmını dinlediniz ahali !
sıra B de.

daha az çirkin,daha çok değerli,daha çok korkulan,daha çok sevilen,daha çok konuşulan,daha çok istenen olmayacağım sadece
daha çok kilosuz olacağım !



şimdi BURN !

sinirli günler hoşgeldin.
hoşgelecek nevrotik yazılar.
ebeniz pandiklenebilir.dikkat.

bu arada toplu pazarlık ekonomisine götüm girsin !

5 yorum:

  1. ben de bugün başladım..
    gerilmeye başladım bile..

    YanıtlaSil
  2. yemedim.içmedim.yağ söktürücümü aldım. sporumu yaptım.
    ama

    AÇIM.

    güzel günler göreceğiz;güneşli günler.

    YanıtlaSil
  3. Bir ayda 12 kilo mu????
    Ya hani şu amerikalı aktörler aktrisler gibi kilonla çok sık oynuyorsun ve işin ilmini kapmışsın,ya da diyetisyenin hiç bir halt bilmiyor.
    O kadar çabuk verilen kiloların kat be kat geri döneceği gerçeğini atlamışsın sanırım.Aman diyeyim,yazıktır bedenine,yapma.
    45 yıllık hayatımda sadece iki kere kilo sorunum oldu.İlkinde ergenlik döneminde 17 yaşındaydım.Annem ve teyzem gelinliklerini ablamla bana giydirmek gibi bir aklı evvellik ettiler.hani 60 lı yılların incecik belli kadınları bu dediklerim.O gelinliklerin bellerine uyamayınca 3 ay boyunca her yediğimi kustum.Kiloyu verdim ama bana geri dönüşü binbir psikolojik sorun oldu.
    İkincisinde hamilelikle başlayıp emzirme dönemim sonuna kadar bebeğimin sağlığı için hep yatmam gerektiğinden tam 27 kilo aldım.hamileliğin 3cü ay kontrolünde doktorum beni tanıyamamıştı.bu kadar kısa sürede nasıl bu kilo alınır diye hala düşünüyordur sanırım.Oğlum bir yaşına geldiğinde hepsi gitmişti.Ama çözüm mideni brokoliyle lahanayla soğan çorbasıyla ya da her tür rahatsız edici gıdayla doldurmak değil.
    Aldığın kaloriyi azaltırken harcadığın kaloriyi arttırmak.mutlaka kas kaybını engellemek için spor yapmak,sıvı yani su içimini had safhaya çıkarmak ( günde sanırım 4 lt falan su içiyorum ben ),ve en önemlisi sabırlı olmak.Ki verdiklerin sana kötü bir şaka olarak katıyla geri dönmesin.

    YanıtlaSil
  4. yok bu olay tıp fakültesi'nde bir diyetisyenin kontrolünde gerçekleşecek. sistematik spor,ekstra hareket, vücut hormon,kan vb. testlerin doğrultusunda gerçekleştirilmesi kararlaştırılan bir durum.günde normalde 4+litre su içiyorum.bayılıyorum su içmeye. benim en büyük problemim sağlıklı beslenmiyor oluşum. verilebilecek maksimum kilo bu olduğundan.inanmışlığın yazısı diyebiliriz buna.

    ki ben,
    kendine,bedenine,"sağlığına" aşık olan biri olduğumdan bu durumları göz önünde bulundurarak yola çıktık.

    en büyük problemim yağlarımın yerini kas alması ve alabildiğince heybetli görünmeye başlamam. keza vücudumun hiç çalışmayan yerleri çalışmaya başladığı için...

    birde normalde sürekli atıştırmak ve birden kurallar içine girmek insanda yemek yememiş hissi uyandırmasa oh süper mis olacak!

    samimiyetinizden ötürü teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. Sana sabır ve azim diliyorum sevgili blog arkadaşım, çünkü bende pazartesinden itibaren sigarayı bırakarak başlıyorum hedefim 10 kilo bakalım kim yılmadan devam edecek?:))

    YanıtlaSil